Dan ziet uule hieronder de uutneudeging van van ‘t Ecal

De Veluwse Streektaal meer en meer digitaal benaderbaar op de Veluwe.

Uitnodiging

Geachte heer, mevrouw,

Presentatie Veluws Woordenboek
Hierbij nodigen we u van harte uit voor een bijeenkomst ter gelegenheid van het verschijnen van het digitaal woordenboek voor de Veluwe op dinsdagavond 28 maart a.s. in de Hezebrink in Emst.
Tijdens de bijeenkomst zullen Roeland van Hout en Henk van den Heuvel van Radboud Universiteit Nijmegen het eindresultaat van hun project e-WGD (elektronisch Woordenboek Gelderse Dialecten) met betrekking tot de Veluwe presenteren en nader toelichten.
Feitelijk gaat het om een website met informatie over de Veluwe, die mogelijkheden biedt begrippen en dialecttrefwoorden te zoeken en op een kaart te tonen.
Nadere kennismaking en plannen voor Veluwe
Tevens kan op die avond ook uitgebreid kennis worden gemaakt met het Erfgoedcentrum Achterhoek en Liemers (ECAL), sinds 2018 hét taalinstituut voor het Nedersaksisch in de hele provincie Gelderland. Directeur Femia Siero zal de avond openen door één en ander over ECAL te vertellen.
Tijdens het tweede gedeelte van de bijeenkomst stellen ECAL-projectleider Diana Abbink en streektaalfunctionaris Marije Stomps zich voor.
Zij vertellen over wat het Erfgoedcentrum allemaal doet op het gebied van streektaal en welke plannen er zijn voor de Veluwe.
Heel graag gaan zij in gesprek met belangstellenden en betrokkenen over wat het ECAL nog meer kan betekenen voor deze regio.
Het programma wordt muzikaal en met korte sketches omlijst door De Olde Deerns.
Iedereen die interesse heeft in streektaal of zich hier beroepsmatig mee bezighoudt, is van harte welkom. We hopen u daar te mogen begroeten.

Datum: Dinsdagavond 28 maart
Tijd: 19.00 uur inloop met koffie
19.30 uur aanvang programma
21.45 uur einde bijeenkomst
Locatie:Zalencentrum de Hezebrink,
Dominee van Rhijnstraat 69,
8166 AL Emst, zaal Schaveren.
Toegang: Gratis, iedereen is welkom  Terug naar vorige pagina


  Website
  woordnboek D -> NL
  woordnboek NL -> D

Ik slaope achteran